SAN چیست و چه کاربردی در ذخیره سازی شبکه دارد؟

شبکه ذخیره سازی (SAN) یک شبکه تخصصی با سرعت بالا است که دسترسی به ذخیره سازی در سطح بلوک را فراهم می کند. یک SAN معمولاً شامل میزبان ، سوئیچ ، عناصر ذخیره سازی و دستگاه های ذخیره سازی است که با استفاده از فن آوری ها ، توپولوژی ها و پروتکل های مختلف به هم متصل شده اند. SAN می تواند چندین سایت را پوشش دهد.

SAN یک شبکه یا زیر شبکه اختصاصی با سرعت بالا است که گروه های دستگاه های ذخیره سازی را به چندین سرور متصل کرده و آنها را به چندین سرور ارائه می دهد. SAN ها معمولاً برای تجمیع ذخیره سازی استفاده می شوند.

SAN به معنی شبکه های ذخیره سازی است که به معنی شبکه ذخیره سازی است. فناوری SAN به عنوان یک شبکه جداگانه ، اختصاصی و انعطاف پذیر عمل می کند و با عملکرد بالا برای اتصال سرورهای زیادی به دستگاه های ذخیره سازی مختلف طراحی شده است ، که به طور کامل نیازهای ذخیره سازی شرکتی را برآورده می کند.

رویا چیست؟

SAN ها رایج ترین ساختار سیستم ذخیره سازی هستند که توسط شرکتها در برنامه های تجاری شبکه ای مورد استفاده قرار می گیرند و نیاز به عملکرد کلی بالا و زمان سربازی کوتاه دارند. SAN ها به شرکت ها اجازه می دهند از روش ها و ابزارهای پیچیده تری برای امنیت ، حفاظت از پرونده و بازیابی تصادفی استفاده کنند.

با استفاده از SAN

SAN معمولاً برای موارد زیر استفاده می شود:

  • بهبود دسترسی برنامه (به عنوان مثال چندین مسیر داده)
  • بهبود عملکرد برنامه (به عنوان مثال ، بار ذخیره سازی ، اشتراک گذاری شبکه و غیره)
  • بهبود استفاده و کارایی ذخیره سازی (به عنوان مثال ، تجمیع منابع ذخیره سازی ، ارائه ذخیره سازی سطحی و غیره) و بهبود حفاظت و امنیت داده ها و افزایش امنیت شبکه به
  • SAN ها اغلب نقش مهمی در فعالیتهای مدیریت تداوم کسب و کار یک سازمان (CM) ایفا می کنند.

SAN ها به طور معمول بر اساس فناوری Fiber Channel (FC) ، که یک پروتکل Fiber Channel (FCP) برای سیستم ها و نسخه های اختصاصی مین فریم ها است ، هستند. علاوه بر این ، استفاده از Fiber Channel بر روی اترنت (FCoE) به ترافیک FC اجازه می دهد تا از طریق زیرساخت های اترنت پرسرعت موجود و همگرایی پروتکل های ذخیره سازی و IP بر روی یک کابل واحد هدایت شود.

انواع پروتکل های SAN

رایج ترین پروتکل های SAN عبارتند از:

انواع پروتکل های SAN

1- پروتکل کانال نوری (FCP)

پرکاربردترین پروتکل SAN یا پروتکل بلوک ، که در 70-80 of از کل بازار SAN واقع شده است. FCP از پروتکل های انتقال Fiber Channel با دستورات SCSI داخلی استفاده می کند.

FC یک فناوری است که داده های فیبر را با سرعت 8 گیگابیت بر ثانیه و حداکثر 16 گیگابیت بر ثانیه منتقل می کند ، که معمولاً برای ارتباط بین سرور و سیستم ذخیره سازی استفاده می شود. این فناوری سه برابر سریعتر از iSCSI است و می تواند با پروتکل های SCSI ، IP و سایر پروتکل ها کار کند.

رابط کاربری برای سیستم های کامپیوتری کوچک (iSCSI)

بزرگترین پروتکل SAN یا پروتکل بلوک بعدی که 10 تا 15 درصد بازار را به خود اختصاص می دهد. iSCSI دستورات SCSI را در یک چارچوب اترنت قرار می دهد و آنها را از طریق شبکه IP اترنت ارسال می کند.

مزایای SAN

این استاندارد از اترنت در لایه فیزیکی با سرعت 1 گیگابیت بر ثانیه یا 10 گیگابیت بر ثانیه پشتیبانی می کند و به سیستم اجازه می دهد تا مستقیماً با سوئیچ های اترنت و روترهای IP ارتباط برقرار کند. هنگامی که سیستم عامل درخواست را دریافت می کند ، یک فرمان SCSI ایجاد می کند و یک بسته IP را از طریق اتصال اترنت ارسال می کند.

کانال نوری اترنت (FCoE)

FCoE کمتر از 5 درصد از بازار SAN را به خود اختصاص می دهد. این نوع SEAN شبیه iSCSI است زیرا یک قاب FC را در یک دیتاگرام اترنت قرار می دهد. سپس ، مانند iSCSI ، از یک شبکه IP اترنت برای ارسال استفاده می کند.

Fiber Channel Over Ethernet روش دیگری برای برقراری ارتباط است ، اما معمولاً به عنوان روش جداگانه نامیده نمی شود ، بلکه ترکیبی از FC و اترنت برای همگرایی حجم زیادی از ترافیک شبکه در یک محیط شلوغ است.

FC-NVMe

پروتکل رابط برای دسترسی به حافظه فلش از طریق گذرگاه PCI Express (PCIe).

مزایای SAN

اگر به یادگیری علاقه دارید و آموزش شبکه های کامپیوتری این مقاله برای شما بسیار مفید خواهد بود ، بنابراین در ادامه مقاله ، در سایت یک نوع آنلاین بمانید و با مزایای جذاب SAN آشنا شوید.

SAN دستگاه ذخیره سازی را آزاد می کند تا در گذرگاه سرور خاصی نباشد. این امر حافظه را مستقیماً به شبکه متصل می کند ، به طوری که ذخیره سازی در خارج انجام می شود و به صورت عملکردی در سراسر شبکه توزیع می شود.

SAN همچنین دستگاه ها و سرورهای ذخیره سازی را به صورت خوشه ای متمرکز می کند و به طور بالقوه مدیریت متمرکز را آسان تر و ارزان تر می کند ، بنابراین هزینه های کل سیستم را کاهش می دهد.

مزایای SAN

SAN ها معمولاً از سیستم های ذخیره سازی در سطح بلوک استفاده می کنند و می توانند عملکرد برنامه های داده را با ارسال مستقیم داده از منبع به مقصد ، با استفاده از منابع سرور کمی ، بهبود بخشند. با این حال ، SAN ها همچنین به چندین میزبان اجازه می دهند تا به چندین دستگاه ذخیره سازی متصل به شبکه دسترسی داشته باشند.

با این حال ، مزایای دیگری نیز دارد که در لیست زیر توضیح خواهیم داد.

  • دسترسی را افزایش دهید : ذخیره سازی مستقل از برنامه است و می توان از چندین طریق مختلف به آن دسترسی پیدا کرد.
  • بهبود عملکرد برنامه SAN ها پردازش ذخیره سازی را به سرورهای مختلف شبکه منتقل می کنند که عملکرد سیستم را بهبود می بخشد.
  • انتقال داده از راه دور SAN ها از سیستم در برابر هکرها و حملات مخرب محافظت می کنند و می توانند داده ها را از راه دور کپی کنند.
  • فقط مدیریت متمرکز SAN با ایجاد یک تصویر واحد در رسانه های ذخیره سازی ، مدیریت را ساده می کند.

SAN چگونه کار می کند؟

یک SAN گاهی اوقات یک شبکه پشتی نامیده می شود و شامل زیرساخت های ارتباطی است که اتصالات فیزیکی را فراهم می کند و امکان استقرار دستگاه های تصادفی در عناصر به هم پیوسته (مانند سوئیچ ها و فهرست ها) را فراهم می کند.

SAN را نیز می توان به عنوان فرمت مفهوم گذرگاه ذخیره سازی مشاهده کرد آموزش ذخیره اطلاعات توضیح داده شد ، این مفهوم به دستگاه های ذخیره سازی و سرورها اجازه می دهد تا با استفاده از عناصر مشابه LAN و WAN به یکدیگر متصل شوند.

SAN همچنین شامل یک لایه مدیریتی است که ارتباطات ، ذخیره سازی و سیستم های کامپیوتری را سازماندهی می کند. این لایه کنترل ، انتقال امن و پایدار اطلاعات را تضمین می کند.

SAN های موجود امروزه روشهای جدیدی را برای اتصال حافظه به سرورها ارائه می دهند که در دسترس بودن و بهبود عملکرد را افزایش می دهند.

ویژگی های تجهیزات ذخیره سازی SAN

تجهیزات ذخیره سازی SAN

ذخیره سازی SAN در انجام عملیات پشتیبان گیری و بازیابی اطلاعات بسیار کارآمد است. در SAN ، می توانید به راحتی داده ها را از هارد دیسک SAN به هارد دیسک دیگر بدون کوچکترین اتصال به سرور اصلی داده منتقل کنید. این بدان معناست که در چنین ذخیره سازی ، داده ها به سرورها متصل نیستند و جداگانه کار می کنند و بار اضافی را به سرور منتقل نمی کنند و باعث می شود پردازنده سرور در انتقال داده مشارکت نکند.

پیاده سازی SAN

استقرار SAN کار سختی نیست و برای ساختن یک SAN ساده به سه ابزار اساسی نیاز دارید. این سه مورد عبارتند از یک سرور ، یک دستگاه ذخیره سازی و یک SAN Switch. برای اتصال آنها به نرم افزار و کابل مدیریت مناسب SAN نیاز دارید.

برای اینکه بتوانید یک SAN با کیفیت را پیاده سازی کنید ، باید در مراحل ایجاد آن به نکات زیر توجه کنید:

  • در طول طراحی سازمان به نیازهای فعلی و آینده آن توجه کنید
  • استفاده از سخت افزار و نرم افزار با کیفیت از برندهای معتبر
  • پیکربندی دقیق و اساسی سخت افزار SAN را انجام دهید

سوییچ SAN چیست؟

اکثر شبکه های ذخیره سازی بر اساس کلیدهای SAN طراحی شده اند. تنها هدف آن انتقال ترافیک ذخیره سازی بین سرور و فضای ذخیره سازی مشترک است.

سوئیچ چندین سرور میزبان متشکل از سرورهای ذخیره سازی و دستگاه ها را متصل می کند تا یک SAN ایجاد کند.

برخی از سوئیچ ها می توانند به عنوان دستگاههای مستقل برای ساخت یک ساختار ساده SAN استفاده شوند. سوییچ های دیگر نیز می توانند متصل شوند تا ساختار SAN بزرگتری ایجاد شود.

تفاوت بین SAN و NAS

تفاوت بین SAN و NAS

هم SAN و هم ذخیره سازی متصل به شبکه (NAS) روشهایی برای مدیریت مرکزی و به اشتراک گذاری ذخیره سازی با چندین میزبان (یا سرور) هستند.

SAN و NAS دو نوع مختلف ذخیره سازی شبکه هستند. در حالی که SAN یک شبکه محلی است که از چندین دستگاه تشکیل شده است ، NAS یک دستگاه ذخیره سازی واحد است که به یک شبکه محلی (LAN) متصل می شود.

با این حال ، NAS بر اساس اترنت است ، در حالی که SAN می تواند به طور همزمان از اترنت و Fiber Channel استفاده کند.

علاوه بر این ، SAN بر عملکرد بالا و تأخیر کم تمرکز می کند ، در حالی که NAS بر سهولت استفاده ، مدیریت و هزینه کم تمرکز می کند.

بر خلاف SAN ها ، کنترل کننده های ذخیره سازی NAS ذخیره سازی را به اشتراک می گذارند و سپس مالک سیستم فایل می شوند. این امر باعث می شود تا سرور NAS برای سروری که از حافظه استفاده می کند شبیه سرور Windows یا UNIX / Linux باشد.

تفاوتهای بین این دو نوع ذخیره سازی را بشناسید آموزش بازیابی اطلاعات این بسیار موثر خواهد بود زیرا روش های بازیابی اطلاعات در این دو نوع سیستم ذخیره سازی متفاوت است.

مزایای SAN نسبت به DAS

مزایای SAN نسبت به DAS

SAN ها انعطاف پذیرتر ، عملکرد بهتر و مقرون به صرفه تر از DAS هستند. یکی دیگر از مزایای استفاده از این فناوری ، سرعت بالای انتقال داده بین سرورها و SAN است. زیرا این فناوری از یک بستر نوری برای انتقال اطلاعات استفاده می کند.

یکی دیگر از مزایای این دستگاه ها استقلال دستگاه های ذخیره سازی از سرورها است. این بدان معنی است که تجهیزات به طور جداگانه در شبکه کار می کنند.

هر نرم افزار روی هر سرور در شبکه به منابع ذخیره سازی دسترسی دارد. این باعث می شود تجهیزات SAN کارآمدتر باشد.

سایت فرادرس آموزش های حرفه ای و به روز رسانی زیادی را برای علاقمندان به شبکه های کامپیوتری تولید کرده است که می توانید با مراجعه به سایت از آنها دیدن کنید. Faradars.org از درس های رایگان و پولی در این سایت استفاده کنید.

منبع

دیدگاه‌ها

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *